I Södra delen av Lofoten ligger Moskenes. Det är en liten by med en pub, några hus och ett färjeläge. Jag tillbringade två dagar här med byn som bas. Första dagen åkte jag runt i regnet och letade efter motiv. Andra dagen satt jag vid denna klipphäll och tänkte aldrig åka hem igen.

Sen började det regna. Igen. Och igen. Och igen.

Jag har aldrig sett regn som på Lofoten. Det är inte ens regn. Det är ett läckande badkar, fast upp och ner. En jätte tar ett bad i himlen och allt vatten skvätter ut.

Det går inte att komma undan. Man kan lika gärna försöka fly från syret i atmosfären. En omöjlig uppgift utan tillgång till rymdraket eller i regnets fall, ett 6000 kvadratkilometer stort paraply. Ändå gör det ingenting. Det är kanske det mest fascinerande med allt. Regnet är en sådan integrerad del av Lofoten att man snarare förväntar sig att det ska vara så. Det ska regna. Gör det ändå inte det går man omkring med en olustig känsla att någonting är fel.