Den här stranden har bytt namn. Från Skagsand till Brunsand. Jag vet inte om det är ett namnbyte i samma anda som när Panorama kafé i Abisko bytte namn till Aurora Sky Station eller om det finns andra mer nobla orsaker. Jag har tänkt många gånger att jag ska ta reda på orsaken till namnbytet, men det har liksom aldrig blivit av. Antagligen för att jag egentligen inte vill veta, mystiken kan vara roligare än vetskapen. När jag inte vet kan jag med gott samvete anamma tidsandan och fylla svaret med vad jag tycker det borde vara.

Man behöver inte vara särskilt uppmärksam för att notera att denna bild inte är den enda bilden av den här stranden jag har på bloggen. Det finns säkerligen mer än tio andra, kanske så många som tjugotre. En för varje resa till Lofoten och Skagsanden jag någonsin gjort.

Med ett sådant överflöd skulle man kunna tro att jag ledsnar på att ta samma bild, fast jag gör ju aldrig det. Anledningen är enkel. Även om platsen förändras, eller mer ärligt exploateras, i den turistexplosion som nått Lofoten är detta fjäll, denna strand och det magnifika havet fortfarande vackrast på Lofoten.