De första bilderna har börjat gå ut till sponsorerna! En vecka försent i vanligt ordning men jag hoppas det är okej. Jag hoppas alla blir glada över sina bilder men jag vet också att smak är någonting unikt. Uppskattar man inte bilden man fick får man alltid byta till en annan från samma resa. Det är inte media markt jag driver här.

Bilden i detta inlägg är ett litet avsteg från min vanliga rutin. Jag gillar egentligen inte svartvitt. Jag är en popcornfotograf med förkärlek för stora himlar och överdrivna färger. Men under de senaste året har jag ibland dragits åt att fotografera även vad som normalt ligger utan min bekvämlighetszon, som denna brygga. Även om motivet i sig självt förstås är klicheartat nog att platsa under popcorn är bildbehandlingen mer lik mörkrostad kaffe utan socker.

Jag hade sett denna brygga ett antal gånger innan jag slutligen stannade. Den ligger på vägen till Skuleskogens Nationalpark, entre syd. När jag stannade brände jag av bildtagandet på tio minuter. Jag gillade inte platsen och jag gillade inte motivet. Ändå var det ett sug som tvingade mig att stanna bara för att ha det gjort. Det blir så ibland.

Vissa platser man besöker är helt enkelt bara obehagliga.