Hösten är på väg.

Det har inte samma dramatiska eller populärkulturella effekt som att säga att vintern är på väg, men det är betydligt mer sant. i skrivande stund är det den andra september. Om två veckor åker jag till Funäsfjällen i hopp om höstfärger. Förra året hade jag blandad lycka med samma föresats. Höstfärgerna fanns men vädret växlade mellan klarblå himlar och dimhöljda dagar. Det senare är fotografiskt bättre och det första gör det lättare att vara människa, men inget är särskilt optimalt för bra bilder.

I år hoppas jag på färggranna kvällar och morgnar, 2017 har inte bjudit mig på särskilt många såna vid det här laget. Jag vet inte om det är klimatförändringarna eller om det bara är min otur men gråväder har varit normen för det här året. Inte för att klaga alldeles för mycket. Det kan finnas skönhet även i gråmulna dagar och en dag vid forsen är alltid bättre än en dag framför teven.