”Ordnar man bekvämt fiske drar man till sig bekväma människor”

Jag hade träffat honom vid Järndammen utanför Sala. Han kom gående längs skogsbrynet med fyra plastkassar i handen. ”Har du tappat någonting?”, ropade han till mig. Jag blev lite undrande men svarade nej. Han kom närmare och frågade om jag var säker. Han hade hittat ett ben till ett stativ. Jag tittade på mitt stativ men där var alla ben kvar. Han visade delen han hittat och mycket riktigt var det till ett stativ. Texten ”Unlock” med en pil åt vänster skvallrade obönhörligt.

Det visade sig att han ofta gick en runda längs dammen och städade efter bekväma människor som njöt av bekvämt fiske. Vi pratade en stund om hur man kunde tappa ett ben till ett stativ utan att märka det. Jag underlät att berätta om min fallenhet att slänga saker i vredesutbrott. Till skillnad från honom förstod jag exakt hur man kunde tappa ett stativben. Nog märkte man att benet saknades när man väl hittat stativet igen. Men var längs flygbanan i skogen hade benet trillat av?

Vi sade hej och jag återgick till att fotografera. Jag har många gånger valt bort att fotografera denna brygga för det finns inget sätt att få en ren bild utan skräp i hörnen. Idag ville jag ändå göra ett försök. Resultatet kanske inte blev riktigt som jag ville, skräp är skräp om än i magisk solnedgång, men jag är ändå nöjd med kvällen. Jag kom iväg, hörde ett bra citat och fick en bild att skriva om.

Bra så.