Jag hade en ambitiös plan. Jag skulle fotografera denna brygga varje dag i ett helt år. Jag skulle öppna ett Instagramkonto i namnet #MorgongåvaBryggan. En ny bild skulle läggas ut varje dag. Året om. Höst som vinter. Vår och sommar.

Går ni in på Instagram ser ni dock ingen användare med namnet #MorgongåvaBryggan. Det är knappt ni ser några bilder på min @elakedave. Problemet är som alltid att sinnet gör upp planer kroppen inte kan hålla.

Av något skäl hade jag glömt att 50 dagar om året är jag inte ens hemma. Av de övriga 315 kommer jag säkert glömma bort 40. Sen är jag säkert för trött 20 dagar. Man ska inte heller glömma regn (34 dagar) eller snö (23 dagar) eller solgass (3 dagar). Fotboll på teve är 43 bara där och så fortsätter det. 245 dagar blir 160 blir 70 i takt med att ovilja och bekvämligheter staplar sig.

Faktum är att när man räknar ihop alla dagar och alla ursäkter visar uträkningen obarmhärtigt att jag egentligen bara mäktar med två bilder om året på bryggan.

Här är den ena.