Jag försöker vara klok. Det går ungefär som förväntat. Försöken att vara klok får mig alltid att tänka på Douglas Adams beskrivning av att lära sig flyga. Man ska slänga sig på marken och missa. Då flyger man. Försöker man flyga misslyckas man direkt.

Det bästa sättet att vara klok är därför att försöka vara korkad och med lite tur misslyckas.
Turligt nog har jag en fallenhet för åtminstone det första steget.

Skälet till att jag försöker vara klok är att jag skriver ett manus. Om några veckor ska jag prata om bilder igen. De som känner mig säger att det kan ju inte vara särskilt svårt. ”Du pratar ju jämt, och ofta om bilder. Så det enda du behöver göra är att fysiskt närvara varvid orden rinner ur dig.”

Svårt att argumentera mot sådan insikt. Ändå försöker jag. Vi får se hur det går.

En av bilderna jag talar om är denna. Tagen en majdag när jag gett upp fotograferandet och istället letade efter vrakdelar på stranden. Apropå att slänga sig på marken och allt det där.