Bara så ingen tror att någonting har ändrats kvarstår mitt ogillande av skog.

Med det sagt, ändå var det en bra dag i Färnebofjärden. Höstfärgerna är på väg. Bävrarna fäller träd för fulla muggar. Jag fick sällskap av en fladdermus som snurrade runt, runt, runt ovanför vattnet framför mig. Jag försökte förstå varför men insåg att min kunskap om fladdermöss tar slut vid att Läderlappen numer heter Batman. Säkerligen finns det någon anledning till karusellen men det är för klokare människor än jag att känna till.

Vattenståndet i Dalälven är lägre än normalt så jag lyckades vada över till två av de små holmar jag aldrig tidigare besökt. Det kostade mig ett antal rivsår och ett obehagligt högt antal fästingar i kläderna men jag lyckades ändå utan att bli mer än plaskvåt om vänsterfoten. Det kändes märkligt spännande att vara på upptäcktsfärd i ett område jag besöker så ofta. Nu gjorde jag ju inga nya upptäckter men dessa holmar är väl kanske de enda jag inte fotograferat ur förut. Jag tillbringade gott och väl en timme vid just denna sten och provade mig fram med olika bilder. Jag tror motivet kommer bli ännu bättre när fler färger har kommit så jag kommer definitivt återvända, men för nu är jag relativt nöjd.

Och ja, horisonten ska ligga smack i mitten! Take That Rule of Thirds!