Ibland fastnar en sång i mitt huvud. Den fastnar som smågrus i skon eller en ögonfrans på läppen. Man försöker skaka bort tonerna, men utan framgång. Sången biter sig fast och det är bara att låta tiden ha sin gång.

Sången jag hade i mitt huvud när jag stod vid denna bryggrest var ”Bad Moon Rising”. Ofta när jag kör långa exponeringar är det just en sång som skvalpar runt i takt med vågorna. Sången har ofta samma känsla som den bild jag försöker förmedla.

Så kom det sig att jag stod här en söndag i februari och med hög stämma förmedlade att ”I see a bad moon rising”. Ett par justeringar av kameran och jag fortsatte med ”hope you’re quite prepared to die, looks like we’re in for nasty weather”. Min sångstämma är inte skön men hög vilket den handfull surfare som stod på stranden ett tiotal meter bakom min rygg kan vittna om.

Det var med en viss skam i kroppen jag avlägsnade mig från Torö Stenstrand denna eftermiddag, fast besluten att aldrig mer glömma att fler än jag är ute en söndag.