De flesta vet att Norge får en absurd mängd regn i sina områden. Bergen får t ex 283 mm regn under september i snitt. Jämför detta med svenska Abisko som får 304 mm på ett helt år, och då är en del av den siffran dessutom snö, och man undrar varför en tältare som jag överhuvudtaget är i Norge under hösten.

Svaret är förstås att allt vatten måste ta vägen någonstans. För en vattenbesatt fotograf som jag är det därför ganska lätt att hitta trevliga motiv när man är på fjället.

Jag såg detta lilla fall från ”andra hållet” först. Jag såg en vattensamling som tycktes försvinna nedåt likt en infinity pool och det väckte min nyfikenhet. Det var dock inte alldeles enkelt att ta sig över den ljungbeklädda sankmarken och komma nedanför bäcken. Det är väldigt listigt av naturen att gömma alla vattenhål och snubbelstenar med ett tjockt lager ljung och sly men trägen vinner, även om det innebär blöta skor.