Jag och Penny (min bil för nytillkomna läsare) åkte på äventyr idag (Söndag, december 2). Jag skulle åkt igår men Man Utd spelade och jag var mentalt utmattad efter att ha oroat mig över mittfältet hela veckan.

Jag kunde inte riktigt bestämma för var jag ville åka först. Vädret i Uppland var klart och småtråkigt. Temperaturen låg runt minus 10 och det var rätt starka vindar. Till sist blev det en slantsingling mellan Billuddens Naturreservat och Kapplasse naturreservat. Kust och bilkörning är aldrig fel.

Jag fick singla fyra gångar innan slumpen avgjorde att jag åkte till Billudden.

Väl framme fick jag pulsa genom snön ett par hundra meter innan jag kom ut på stranden. Och väl ute på stranden tog det inte lång tid att konstatera:

a) Vågskvalp bildar is på stenar
b) Is på stenar är halare än curlingis.

Turligt nog fann jag denna eleganta sten innan jag slog ihjäl mig och kunde tillbringa en 45 minuter med att försöka att inte frysa fingrarna av mig samt att hitta bästa vinkeln för vattnet. Jag ville få vattnet så mjukt som möjligt vilket är en utmaning med den utrustning jag har. Mitt favoritobjektiv (Nikon 14-24) tar nämligen inga filter, vill jag ha längre slutartid får jag helt enkelt minska bländaren och dra upp exponeringskompensationen. Denna bild är tagen med 0,5 sekunder och jag tycker det gjorde vattnet precis lagom mjukt, även om färgen är lite tråkigt brun.

Gilla och Dela! Klicka på bilden för större format.