Dags.

Gratis ebok för nedladdning.
2012 (1 of 1)

2012 blev inte allt vad jag hoppats på. Det måste man nog erkänna för sig själv. Jag slog inte igenom som fotograf, vann inte på lotto och Volvo kontaktade mig inte för att bli testförare. Deppigt.

Men äventyrsmässigt var 2012 ett bra år. Jag gjorde ett par resor till Abisko, körde bil till Lofoten och blev vansinnigt förälskad i Norge. Jag såg Höga Kusten för första gången och åt rökta räkor vid hamnen i Ramberg. Jag lärde mig att tyskar kan vara de trevligaste människorna i världen och att vattenkraft har ett högt pris för naturen. Jag skrev brev till länstyrelsen i Gävleborg och blev inblandad i att rädda ett par järnvägsbroar från sekelskiftet. Fick tips från en fjällguide om gömda pärlor i Grövelsjön och höll fotopromenader. Drabbades av ångestattack i Muddus Nationalpark men återfann tron på människans godhet på Rambergs Camping. Blev bjuden på nyfångad röding i Norge och såg med egna ögon hur Norrland avfolkas.

Denna bok innehåller några av de bilder jag tog under äventyren. Texterna är som alltid en blandning av anekdoter, nonsensvetande och rent svammel.

Som vanligt är nedladdningen gratis. Det enda jag hoppas är att ni uppskattar bilderna och delar boken vidare via allsköns sociala medier. Antingen filen direkt eller via en länk till detta inlägg. Det senare föredras så jag kan känna mig som en rockstjärna när besökarantalet ökar, men bara boken delas blir jag glad.

Ladda ner boken här.
[download id=3]

2011 års årsbok finns förstås också kvar
[download id=2]
och givetvis äventyrsboken 68 grader norr med Iphone bilder
[download id=1]

God Jul allihopa

Om tekniken
Filen är PDF och fungerar bra på dator/Ipad. Förhoppningsvis fungerar den lika bra på Android och Surface plattor. Jag skulle ha gjort en Ipad app också men eftersom Blurbs mjukvara för det är a) värdelös, b) supervärdelös, c) extraordinärtvärdelös skippar jag det för nu. Det ger mig om inte annat en chans att återkomma senare. Boken är gjord direkt från Lightroom då jag inbillade mig att det skulle vara smidigare än Indesign som jag använde förra året. Utan att avslöja för mycket kan vi säga att jag inbillar mig mycket som är fel.