Mannen kom nedför stranden med bestämda steg. Han hade grått välklippt skägg, svarta glasögon och var klädd som en kontorsarbetare. När han närmade sig mig ropade han redan på håll:

”Händer det något speciellt här?”

Jag var på väg tillbaka mot min bil och blev lite ställd över frågan. För det första att han talade svenska. Det är inte alldeles vanligt på Lofoten. För det andra om det var något som hände och som jag i min upptagenhet missat.

”Inte vad jag känner till.”, ropade jag tillbaka.

När mannen kom inom samtalsavstånd fortsatte vi samspråka. Han berättade att han skulle börja arbeta på sjukhuset vid Leknes kommande måndag. Det var hans första besök på Lofoten och han hade reagerat över mängden fotografer ”Varför just här”? Han lämnade frågan hängande i luften medan hans blick svepte över stranden.

Jag följde hans blick och tänkte på Stenmark. ”Det är inte så lätt att förklara för en som inte begrip.”

[separator style_type=”double” top_margin=”40″ bottom_margin=”40″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””]
Läs även:[recent_posts layout=”default” hover_type=”none” columns=”3″ number_posts=”3″ offset=”1″ cat_slug=”” exclude_cats=”” thumbnail=”yes” title=”yes” meta=”no” excerpt=”yes” excerpt_length=”35″ strip_html=”yes” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/recent_posts]