Jag har säkert tagit tusen bilder av denna brygga som varje sommar dyker upp vid Ekhagen utanför Uppsala. Vissa år är bryggan rangligare än andra. Andra år är det hotfulla budskapet av taggtråden förstärkt av skyltar med ordet privat i stora bokstäver. Det är ogästvänligt på gränsen till otrevligt.

Platsen är 15 minuters bilfärd från mitt hem och jag försöker vara här åtminstone tre ggr i veckan för att få välbehövlig motion och luft. Sommartider är det fullt av besökare och badare men när regnet drar in, som det så ofta gör i Sverige, försvinner dessa fort. Märkligt ofta står jag därför här som ensam fotograf när förhållanden är som allra bäst. Inte för att jag klagar. Tvärtom. Men jag undrar ibland var alla andra landskapsfotografer i Sveriges fjärde största stad är? Vi kan ju inte alla vara i Norge jämt.