På vägen hem från Lofoten stannade jag några nätter på Abisko fjällstation och levde lyxliv. Mitt stora bekymmer var att jag skulle hinna äta tre mål mat om dagen. Hur skulle det fungera tillsammans med fotograferandet? Jag hann knappt komma ut efter frukosten innan det var dags att vända om för att hinna med lunchen, och hur skulle jag få ihop middagen med solnedgången? Solnedgången var över vid 20:30 men det var också sista tillfället att äta middag.

Lösningen blev att jag bilvandrade. Jag tog bilen längs E10:an och gick inte mer än någon kilometer åt gången – alltid med god marginal för att komma tillbaka till Fjällstationen i tid. Det var inte vidare hurtigt eller nyttigt men två veckor med frystorkat ökar lusten för lagad mat. Något Abisko fjällstation är väldigt duktiga på.

Denna bild är tagen precis vid svensk/norska gränsen. Jag parkerade på norska sidan och gav mig upp på en liten kulle där jag hittade en liten vattensamling. Jag provade några olika vinklar men denna bild är den jag är mest nöjd med.